Go Back
+ servings
En person håller en chokladmuffin med chokladbitar i handen.
Print
4,12 av 17 röster

Mumsiga chokladmuffins

Fantastiskt goda chokladmuffins för dig som äter LCHF eller keto, men dessa lovar jag kommer alla tycka om. Dessutom utan mandelmjöl och glutenfria!
Förberedelser15 minuter
Active Time16 minuter
Total tid31 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 15
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 60 g Smält smör
  • 1 dl Sötning
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 2 dl Vatten
  • 1,6 dl Grädde
  • 112 g Kokosmjöl
  • 40 g Kakao
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Xantangummi
  • 1 nypa salt
  • 50 g Chokladknappar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.
  • Vispa ägg och sötning poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Tillsätt smör, grädde, vaniljextrakt och vatten till äggvispet. Vispa ihop det snabbt och lätt.
  • Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.
  • Fördela smeten i muffinsformarna.
  • Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.
  • Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins. Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.
  • Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt. Sen är det bara att mumsa på!
    En hand som håller en chokladmuffin med smält choklad på toppen.