Go Back
+ servings
Kokosgodis täckt med chokladflingor på en yta med några bitar i bakgrunden.
Print
4,67 av 3 röster

Mums-Mums

Hur många är det inte som har ätit underbart fluffiga mums-mums under barndomen? dock fullt med kolhydrater, men är här en sockerfri variant.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Godis, Sötsaker
Yield: 30
Author: Lari Salminen

Materials

Skummet

  • 3 dl Sötning
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 st Äggvita
  • 1 tsk Gräddkolaarom
  • 1,5 dl Kallt vatten
  • 2 msk Gelatinpulver
  • 1 dl Vatten, varmt

Topping

  • 4 dl Riven kokos
  • 2 msk Kakaopulver

Instruktioner

  • Blanda ihop sötning, vaniljpulver, äggvita, arom och det kalla vattnet i en bunke. Vispa ihop det en kort stund på hög hastighet, ett par minuter.
  • Rör ner gelatinpulvret i det varma vattnet och rör om tills dess att allt gelatin har lösts upp. Du kan behöver värma på vattnet lite under tiden.
  • Fortsätt att vispa äggviteblandningen på hög hastighet och tillsätt i en tunn stråle gelatinet samtidigt som du vispar.
  • Fortsätt nu att vispa alltihop i cirka 10-15 minuter. Det ska bli ett riktigt fast och stabilt skum och man behöver vispa det länge för att all sötning ska lösas upp med.
    En skål med vispad grädde som rörs om med en elvisp.
  • Ta fram en form med höga kanter som är cirka 20-30 cm. Klä den med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop riven kokos och kakaopulver.
    Krossade nötter i en blå skål med en sked som ligger ovanpå.
  • Fördela ungefär hälften i botten av formen, uppe på bakplåtspappret. Det ska bli ett jämnt lager som täcker hela botten.
  • Tipp upp skummet i formen och fördela ut det jämnt över hela formen.
    En bakform med vispad grädde som täcker ett lager av chokladmassa.
  • Häll på resten av kokosflingorna på toppen och försök att fördela ut det jämnt.
    En plåt med krossad choklad som är jämnt fördelad över bakplåtspapper.
  • Ställ in formen i kylen i cirka 3 timmar så att den får stelna till ordentligt.
  • Ta ut och skär upp i bitar. Det går lätt att göra närmare 30 bitar, kanske ännu fler för dom blir rätt stora.
    En bit LCHF mums mums med chokladströssel på toppen, skuren i portioner.
  • Använd överblivna kokosflingor för att doppa övriga sidor av Mums-Mumsen. Detta måste man inte göra, men det ser ju rätt trevligt ut.
  • Sen är det bara att mumsa i sig och njuta. Dessa borde gå att frysa, jag har inte testat det än, men vanliga Mums-Mums kan man ju frysa så.
    En gaffel som skär i en chokladpralin täckt med kokosflingor.