Go Back
+ servings
En tallrik med flera mozzarella-rullar som är gyllenbruna och staplade på varandra.
Print
Inga röster än

Mozzarellarullar

Dessa mozzarellarullar passar utmärkt som tillbehör till grillat, som enkel förrätt eller som snacks. Toppen för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 6
Author: Lowcarbvarjedag

Materials

Mozzarelladeg

  • 250 g Mozzarellaost
  • 3 krm Vitlökspulver
  • 2 krm salt
  • 0.75 dl Mandelmjöl

Kryddblandning

  • 2 tsk Paprikapulver
  • 2 tsk Vitlökspulver
  • 2 krm Salvia
  • 2 krm Timjan
  • 2 krm Chilliflakes

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela mozzarella i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser till mozzarelladegen i en bunke som låt värme.
  • Värm över vattenbad och rör hela tiden. Det ska bli en kladdig deg.
  • Stjälp upp på en skärbräda och låt svalna några minuter. Blanda under tiden alla ingredienser till kryddblandningen.
  • Dela i 6 delar och rulla till bollar. Rulla bollarna I kryddblandningen och lägg med mycket mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in I ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i ca 10 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå 2-3 minuter innan du rullar den till rullar. Servera rullarna ljumna!