Go Back
+ servings
Köttfärspaj med mozzarella och bacon, dekorerad med körsbärstomater och grönsaker.
Print
2,50 av 4 röster

Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj

Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g bacon (skivad)
  • 1 kg köttfärs
  • 200 g Riven mozzarella
  • 100 g paprika
  • 100 g tomater
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.
  • Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.
  • Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.
  • Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika och skivade tomater ovanpå osten.
  • Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen. Det är inte helt världen om det inte täcker helt, men det blir fint om det går.
  • Pensla med soja ovanpå baconet.
  • Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.

Video