Go Back
+ servings
Kycklingfilé fylld med mozzarella, tomater och basilika på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Tandpetare

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 150 g mozzarellaost
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 30 g färsk basilika
  • 2 nypor salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano

Instruktioner

  • Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
  • Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka, utan att skära helt igenom.
  • Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
  • Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
  • Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
  • Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.