Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Kycklingrecept
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Equipment
Tandpetare
Materials
4
st
kycklingfiléer
150
g
mozzarellaost
100
g
soltorkade tomater i olja
30
g
färsk basilika
2
nypor
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
1
tsk
torkad oregano
Instruktioner
Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka, utan att skära helt igenom.
Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.