Morotskaka
En fantastiskt god morotskaka som är helt anpassad för dig som äter LCHF eller keto. Inget socker, glutenfri och fantastiskt god! Ät utan skuldkänsla!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12
Author: Lari Salminen
Kakbotten
- 4 st ägg
- 0,5 dl sötning
- 100 g Smör
- 3 msk Kokosmjöl
- 0,5 tsk Xantangummi
- 1 msk Bakpulver
- 1 dl Pofiber
- 1 krm Vaniljpulver
- 1,5 msk Kanel
- 1 tsk Ingefära, malen
- 1 krm Malen muskotnöt
- 200 g Finriven morot
Citronfrosting
- 150 g Osaltat smör (rumstempererat)
- 150 g Färskost
- 0,5 dl sötning
- Skalet från 1 citron
- 1 msk Pressad citron
Övrigt
- Lite smör och pofiber till formen
Kakbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj springformen med lite smör och ströa den med pofiber.
Vispa ägg och sötning riktigt poröst.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna lite.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Tillsätt det smälta smöret.
Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
Häll smeten i springformen och fördela den jämnt i den.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar.
Ta ut botten och låt den svalna helt.
Montering
Bred ut frostingen i ett jämnt lager uppe på kakbotten. Ställ kallt så den får sätta sig igen.
Ta ut kakan efter någon timme och pudra lite kanel över den.
Dela sedan upp den i lagom stora bitar. 10-12 bitar är nog rätt lagom.