Go Back
+ servings
Skivor av bröd med sesamfrön på toppen, placerade på en skärbräda.
Print
3,40 av 5 röster

Morotsbröd

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 15
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 ägg
  • 150 g Finrivna morötter
  • 2 msk Olivolja
  • 200 g Riven ost
  • 1,5 dl Pofiber
  • 1,5 msk Xantangummi
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Bakpulver
  • 1 dl Solroskärnor
  • Sesamfrön till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 185 grader.
  • Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.
  • Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.
  • Vispa ihop ägg, olja och rivna morötter.
  • Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.
  • Lägg degen i brödformen. Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.