Go Back
+ servings
Grön sås i en rosa skål med morötter, en lök och solrosfrön på en träyta.
Print
4 av 1 röst

Morotsblastpesto

Att använda blasten på morötterna för att göra en morotsblastpesto är otroligt smart och bra No waste food. Riktigt gott och enkelt!
Förberedelser10 minuter
Active Time1 minute
Total tid11 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 l Blast från 1 knippe morötter (cirka 1 liter blast)
  • 1,5 dl Färsk parmesanost (riven)
  • 1 dl Olivolja
  • 0,5 dl Pinjenötter
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

  • Skölj blasten noga och hacka den lite.
  • Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna så de får lite färg.
  • Blanda ner samtliga ingredienser i en mixer/matberedare och kör tills du har en slät pesto.
  • Smaka av så det är en fin balans mellan salt och surt. Häll upp på burk och använd vid behov/lust.