Morotsblastpesto
Att använda blasten på morötterna för att göra en morotsblastpesto är otroligt smart och bra No waste food. Riktigt gott och enkelt!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time1 minute min
Total tid11 minuter minuter
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1 l Blast från 1 knippe morötter (cirka 1 liter blast)
- 1,5 dl Färsk parmesanost (riven)
- 1 dl Olivolja
- 0,5 dl Pinjenötter
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Pressad citron
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa Svartpeppar
Skölj blasten noga och hacka den lite.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna så de får lite färg.
Blanda ner samtliga ingredienser i en mixer/matberedare och kör tills du har en slät pesto.
Smaka av så det är en fin balans mellan salt och surt.
Häll upp på burk och använd vid behov/lust.