Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Moniques pepparkakor
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
7
minuter
minuter
Total tid
27
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
1
tsk
sötning
1
tsk
vaniljpulver
2
msk
pepparkakskrydda
1
dl
grädde 40%
100
g
smör
1
st
äggvita
2
dl
mandelmjöl
1
dl
kokosmjöl
1
tsk
bikarbonat
2
msk
fiberhusk
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.
Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.
Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.
Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.
Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.
Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.
Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.
Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.