Go Back
+ servings
En uppsättning pepparkakor i olika former som svalnar på ett galler.
Print
Inga röster än

Moniques pepparkakor

Förberedelser20 minuter
Active Time7 minuter
Total tid27 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 tsk sötning
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 dl grädde 40%
  • 100 g smör
  • 1 st äggvita
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk fiberhusk

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.
  • Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.
  • Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.
  • Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.
  • Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.
  • Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.
  • Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.