Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Moniques glögg
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Drickbart, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
75
cl
rödvin
1
st
blodapelsin
1
tsk
finrivet apelsinskal
1
tsk
kardemummakärnor
1
st
kanelstång
2
dl
björnbär
1
dl
svarta vinbär/blåbär
1
dl
hallon
1
tsk
kryddnejlika (hel)
2
dl
starksprit
5
dl
vatten
Instruktioner
Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.
Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.
Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.
Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.