Go Back
+ servings
Röd kopp med hjärta fylld med kaffe och en vit kaffekanna med röd näbb.
Print
Inga röster än

Moniques glögg

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Drickbart, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 75 cl rödvin
  • 1 st blodapelsin
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 2 dl björnbär
  • 1 dl svarta vinbär/blåbär
  • 1 dl hallon
  • 1 tsk kryddnejlika (hel)
  • 2 dl starksprit
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  • Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
  • Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.
  • Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.
  • Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.
  • Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.