Go Back
En gräddad paj med en gyllenbrun yta och grönsaksfyllning i en vit pajform.
Print
4,67 av 3 röster

Monikas pajskal

Ett riktigt enkelt och gott pajskal som passar perfekt till all typ av matpaj. En glutenfri och lchf-anpassat pajbotten som du garanterat kommer gilla.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Paj
Author: Monika Wallenius

Materials

  • 100 g Smör
  • 2 dl Pofiber
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Riven ost, mild
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och fin pajdeg. Du kan med fördel använda dig av en matberedare för att få ihop degen. Annars så knådar du för hand.
  • Tryck ut pajskalet i en ugnsfast form eller springform.
  • Nagga botten lite med en gaffel.
  • Grädda i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
  • Ta ut pajbotten och fyll med vad du vill och grädda sedan efter det recept du följer.
    En pajskal i en vit ugnsform med en gyllenbrun yta och synliga hål i botten.