Go Back
+ servings
Två grillade kycklingfiléer med lime och färska örter på en tallrik.
Print
Inga röster än

Mojitomarinerad kycklingfilé

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 75 ml ljus rom
  • 15 g färsk mynta, hackad
  • 5 g vitlök (hackad)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 st lime
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.
  • Lägg kycklingen i en påse.
  • Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.
  • Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.
  • Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.