Go Back
Skivor av bröd med en gyllene skorpa och vallmofrön på toppen, placerade på en blommig duk.
Print
4 av 5 röster

Mittketolivs variant på The Franska

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Author: @mittketoliv

Materials

  • 3 ägg
  • 100 g Äggvita
  • 250 g Färdigriven mozzarella
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 dl Fettreducerat sesammjöl
  • 2 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • ½ tsk Bikarbonat
  • Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader varmluft. Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
  • Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
  • Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
  • För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare. Ugnstid ca: 50-60 min När brödet är klart, låt svalna på galler.