Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.