Midsommarcheesecake
Midsommarcheesecake är helt perfekt för dig som vill ha en god rätt på midsommarbuffén. Denna är helt anpassad för oss som äter lchf.
Förberedelser20 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Yield: 8
Author: @lchfchristine
Botten
- 4 dl Mandelmjöl
- 100 g Smör
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 600 g Naturell färskost
- 1,75 dl Grädde
- 0,5 st Rödlök
- 20 g Gräslök
Topping
- 40-80 g Stenbitsrom eller löjrom
- Några kvistar färsk dill
- Svartpeppar
Botten
Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
Blanda ihop ingredienserna till botten i en bunke.
Ta fram en springform av standardstorlek, ca 23 cm i diameter och tryck ut smeten till en jämn botten.
Ställ i kylen.
Fyllning
Vispa ihop färskost och grädden en bunke med elvisp. Vispa väl.
Finhacka rödlök samt gräslök och vänd ner nästan allt i smeten. Spara lite till toppingen!
Ta ut formen med botten och sprid ut fyllningen i ett jämnt lager.
Toppas med resten av löken. Kyl väl. Gärna ett par timmar eller ännu bättre, över natten.
Innan servering klickar du ut romen samt fördelar ut dillen. Dra några varv med pepparkvarnen. Klart!