Go Back
+ servings
Midsommar cheesecake med gräddfil, laxrom och gräslök på en tallrik.
Print
5 av 2 röster

Midsommarcheesecake

Midsommarcheesecake är helt perfekt för dig som vill ha en god rätt på midsommarbuffén. Denna är helt anpassad för oss som äter lchf.
Förberedelser20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Yield: 8
Author: @lchfchristine

Materials

Botten

  • 4 dl Mandelmjöl
  • 100 g Smör
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 600 g Naturell färskost
  • 1,75 dl Grädde
  • 0,5 st Rödlök
  • 20 g Gräslök

Topping

  • 40-80 g Stenbitsrom eller löjrom
  • Några kvistar färsk dill
  • Svartpeppar

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
  • Blanda ihop ingredienserna till botten i en bunke.
  • Ta fram en springform av standardstorlek, ca 23 cm i diameter och tryck ut smeten till en jämn botten.
  • Ställ i kylen.

Fyllning

  • Vispa ihop färskost och grädden en bunke med elvisp. Vispa väl.
  • Finhacka rödlök samt gräslök och vänd ner nästan allt i smeten. Spara lite till toppingen!
  • Ta ut formen med botten och sprid ut fyllningen i ett jämnt lager.
  • Toppas med resten av löken. Kyl väl. Gärna ett par timmar eller ännu bättre, över natten.
  • Innan servering klickar du ut romen samt fördelar ut dillen. Dra några varv med pepparkvarnen. Klart!
    En midsommarcheesecake med gräslök och rom på toppen, placerad på ett bord.