Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
18
röster
Medelhavsinspirerad gurksallad
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
2
timmar
t
Total tid
2
timmar
t
10
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
8
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
gurka (färsk)
500
g
tomater
1
dl
rödlök (finhackad)
1
dl
färsk persilja (hackad)
1
dl
färsk mynta, hackad
4
msk
pressad citron
3
msk
olivolja
0,5
tsk
salt
Instruktioner
Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.
Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.
Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.