Go Back
+ servings
Skål med medelhavsinspirerad gurksallad som innehåller grönsaker och örter.
Print
4 av 18 röster

Medelhavsinspirerad gurksallad

Förberedelser10 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g gurka (färsk)
  • 500 g tomater
  • 1 dl rödlök (finhackad)
  • 1 dl färsk persilja (hackad)
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 4 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.
  • Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.
  • Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.