Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng
Ett lchfrecept på en medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som du enkelt svänger ihop utan några större problem. Lätt och god lchfmat!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time40 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Korv, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 600 g falukorv
- 250 g zucchini
- 150 g aubergine
- 200 g paprika (blandade färger)
- 10 g vitlök
- 1 tsk rosmarin (Torkad)
- 1 tsk timjan (Torkad)
- 80 g oliver
- 800 g finkrossade tomater
- 1 tsk örtsalt (Herbamare)
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- 2 dl smetana
- 200 g fetaost
- 100 g gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.
Slå på tomater, kryddor, kalvfond, oliver och låt det hela stå och puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.
Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.
Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.
Ta ut och servera direkt.