Go Back
En hög med chaffles med en bit tagen från den översta chafflen.
Print
5 av 2 röster

Matigare Chaffles

Dessa chaffles är lite matigare än originalet då dom även innehåller mandelmjöl. Dom blir även lite mer fasta i konsistensen.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 4 dl Riven ost
  • 3 msk Mandelmjöl
  • 1,5 tsk Bakpulver

Du behöver

  • Stavmixer
  • Chafflejärn

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
  • Grädda i ditt chafflejärn tills de är gyllene i färgen. Lyft inte på locket för snabbt, utan låt det gå 3-4 minuter. Du får ut ungefär 8 stycken chaffles på hela satsen.
  • Om du inte orkar äta alla, så funkar det jättebra att frysa in dom. När du sedan vill äta en så kör du den i brödrosten någon minut. Funkar toppen!
    Två chaffles på en grön tallrik med tydliga rutmönster.