Go Back
+ servings
Fyra medelhavsinspirerade ketobollar på en vit tallrik med gröna blad.
Print
Inga röster än

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Snabbmat, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g naturell färskost
  • 50 g smör
  • 2 msk hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
  • 12 g soltorkade tomater i olja
  • 12 g oliver (kärnfria)
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade/rivna
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 0,25 tsk salt
  • 25 g Riven parmesanost

Instruktioner

  • Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.
  • Blanda ihop smör och färskost.
  • Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.
  • Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.
  • Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.