Matgikens saffranskaka med apelsinfyllning
Ett gott recept på saffranskaka med apelsinfyllning som funkar kanon till jul, men det går ju att äta året om. LCHF - Keto - low carb!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen
Saffranskaka
- 4 ägg
- 4 msk sötning
- 100 g Smör
- 0,5 g Saffran
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 2 dl Mandelmjöl
- 3 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- Smör och lite pofiber till formen
Fyllningen
- 50 g Rumsvarmt smör
- 100 g Cream cheese
- 0,5 msk sötning
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- Rivet skal av ekologisk apelsin
Saffranskakan
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en springform som du smörjer med smör och pofiber.
Smält smöret tillsammans med saffran och vaniljpulver på svag värme. Dra sedan åt sidan för att svalna lite.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en liten skål.
Vispa ägg och sötning riktigt pösigt med elvisp, det tar en stund.
Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt smöret tätt följt av mjölblandningen. Vispa på lägsta hastighet bara så pass att allt blandas ordentligt.
Häll ut smeten i formen och jämna till den.
Klicka ut apelsinkrämen med två teskedar så det är lite klickar här och där på kakan.
Grädda i cirka 30 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den och låter den svalna i formen.