Go Back
+ servings
En bit saffranskladdkaka serverad med vispad grädde på en vit tallrik.
Print
3,89 av 17 röster

Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 125 g osaltat smör
  • 1 dl sötning
  • 1 dl grädde 40%
  • 4 st ägg
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.
  • Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.
  • Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.
  • Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.
  • Häll upp smeten i formen.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.
  • Vispa ihop cirka 2 dl grädde och blanda ner cirka 2 dl valnötter i grädden som du serverar till kakan.