Go Back
+ servings
Tre semlor med vispad grädde på tallrikar, med pudrat socker på toppen.
Print
3,60 av 5 röster

Marianns LCHF-semlor

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Bullen

  • 4 st ägg
  • 1 dl sötning
  • 50 g smör (osaltat)
  • 1 dl grädde 40%
  • 4 msk fiberhusk
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma

Mandelmassa

  • 2 msk grädde
  • 0,5 dl sötning
  • 1,5 dl sötmandel (skållad, skalad och hackad)

Tillbehör

  • 2 dl grädde att vispa
  • Sukrin melis

Instruktioner

Bullarna

  • Börja med att smälta smöret.
  • Vispa äggen fluffiga i några minuter.
  • Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.
  • Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
  • Låt smeten svälla minst fem minuter.
  • Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.

Mandelmassan

  • Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.
  • Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.

Bygga semlan

  • Vispa grädden.
  • Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.
  • Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.
  • Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.
  • Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.