Blanda ner smöret och grädden (1 dl). Vispa ihop det.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Låt smeten svälla minst fem minuter.
Rulla fyra jämnstora bollar. Fukta händerna lite när du rullar så blir det lättare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller ca 190 grader (vanlig ugn). Grädda i cirka 25-30 minuter. Får de för mycket färg, så täck dem med lite folie.
Mandelmassan
Häll mandel och sötning i en matberedare och kör detta några minuter.
Tillsätt grädde lite i taget tills du har fått den konsistens som du vill på mandelmassan.
Bygga semlan
Vispa grädden.
Skär av toppen på semlan och gröp ur ett hål i semlan.
Blanda urgröpet med mandelmassan (du kan använda lite mer grädde om det blir för torrt.) och fyll hålet med lite mandelmassa.
Lägg på en rejäl klick med vispad grädde och placera locket ovanpå.
Pudra lite Sukrin Melis ovanpå för att sätta pricken över i.