Go Back
+ servings
Mandelpanerad torsk som steks i en panna med gyllenbrun yta.
Print
4,50 av 6 röster

Mandelpanerad torsk

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dubbelpanerad fisk, panera med mandelmjöl, stekt fisk
Yield: 2 portioner
Calories: 1106kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g torskfilé
  • 1 st ägg
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 100 g smör till stekning

Instruktioner

  • Se till att fisken är rensad så det inte finns några ben
  • Förbered tre tallrikar varav en är djup. Häll upp pofiber i en, ägget i den djupa och mandelmjölet i den sista tallriken. Salta och peppra lite i pofibern. Vispa sönder ägget och lite vatten med en gaffel.
  • Vänd fisken i först pofiber, sen ägget och sist mandelmjölet.
  • Stek direkt i en varm panna med massor av smör.
  • När fisken är klar så är det kanongott att pressa lite citron över. Servera direkt!

Nutrition

Kalorier: 1106kcal | Kolhydrater: 22g | Protein: 58g | Fett: 91g | Fiber: 17g