Go Back
+ servings
En bit mandelkaka toppad med grädde och blåbär på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Mandelkaka med blåbär

En mandelkaka som är underbart god och nyttigare än många andra kakor. Helt glutenfri och utan raffinerat socker så är den perfekt till fikat.
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Kakan

  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl Kokosolja
  • 0,5 dl Kokosmjölk
  • 1,5 dl Sötning
  • 1 msk Kanel
  • 1 msk Vaniljpulver
  • 1 tsk Bakpulver

Övriga ingredienser

  • 4 dl Blåbär
  • Sötning
  • 1 dl Mandelspån

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan. Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.
  • Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha. Spara några blåbär för att toppa med.
  • Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.
  • Fördela mandelspånen över.
  • Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.
  • Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.