Mandelkaka med blåbär
En mandelkaka som är underbart god och nyttigare än många andra kakor. Helt glutenfri och utan raffinerat socker så är den perfekt till fikat.
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Kakan
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 st ägg
- 1 dl Kokosolja
- 0,5 dl Kokosmjölk
- 1,5 dl Sötning
- 1 msk Kanel
- 1 msk Vaniljpulver
- 1 tsk Bakpulver
Övriga ingredienser
- 4 dl Blåbär
- Sötning
- 1 dl Mandelspån
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan.
Se till att allt blandas väl och att det inte är några större klumpar.
Lägg blåbär i botten av en ugnsfast form. Anpassa storleken på formen efter hur tjock kaka du vill ha.
Spara några blåbär för att toppa med.
Häll på kaksmeten över blåbären och jämna ut det hela.
Fördela mandelspånen över.
Ställ in i ugnen och grädda mandelkakan i cirka 35-40 minuter.
Ta ut och servera med vaniljsås. Du kan låta kakan svalna helt eller så äter du den lite ljummen.