Go Back
+ servings
En tallrik med bitar av nötfudge med mandlar på en grön servett.
Print
5 av 1 röst

Mandelfudge

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Grädde
  • 50 g Smör
  • 3 msk Sukrin Gold
  • 1 krm salt
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5 dl Mandlar

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser, förutom mandlarna, i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen. Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 30 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor). Var försiktig bara så att det inte skär sig. Du behöver röra om då och då.
  • Hacka mandlarna grovt (spara lite till garnering!) och blanda ner i smeten. Smörj in en liten form (jag använde en matlåda i plast!) med neutral olja, alternativt täck botten med bakplåtspapper och häll i smeten, samt strö över lite hackade mandlar. Ställ in i kylen och låt svalna. Låt stå tills den har stelnat ordentligt. Det tar några timmar, så låt det stå över natten kanske. Skär upp i bitar och förvara i kylen om du vet att du kommer äta upp de snart, annars kan du med fördel frysa in de och plocka fram vid behov.