Go Back
+ servings
Tre mandelskorpor med mandelspån på ett glasfat.
Print
5 av 5 röster

Mandelbiscotti

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 75 g Smör (rumsvarmt)
  • 1 dl Sukrin Gold
  • 7 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 100 g Hackad mandel
  • 3 ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
  • Vispa ihop smör och sukrin. Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.
  • Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel. Vispa ner det i smörblandningen.
  • Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Håll koll så den inte blir för mörka. När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
    Skivade havrekakor med mandel på en bakplåt, med en gyllene yta och tydliga snitt.
  • Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till. Du får känna efter när de är riktigt torra. Förvara i en burk i skafferiet sedan.