Go Back
+ servings
En tallrik med en rödbets- och ostkaka toppad med skivor av tomat och ost.
Print
Inga röster än

Macka gjord på blomkål (nöt- och mejerifri)

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost, Resekost
Yield: 5
Author: Ekofilosophie

Materials

  • 0,5 st stort blomkålshuvud
  • 4 st ägg
  • 1,5 tsk fiberhusk (mängd beror lite på hur stora ägg och hur mycket blomkål du har)
  • 1 nypa valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
  • 10 g smör (till stekning)

Instruktioner

  • Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.
  • Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.
  • Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.
  • Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.
  • Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.