1,5tskfiberhusk (mängd beror lite på hur stora ägg och hur mycket blomkål du har)
1nypavalfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
10gsmör (till stekning)
Instruktioner
Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl.
Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen.
Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Mängd fiberhusk kan variera beroende på storleken på äggen. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.
Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.
Ät som frukost, lättare lunch, ta med på utflykt eller när du är på språng och lägg på det pålägg som du gillar! Förvara i kylskåp så kan du lugnt ha dem ett par dagar. Funkar även helt ok att frysa bröden.