Go Back
+ servings
En hög med lussekatter placerade på en träskärbräda med små röda paket och en julgran.
Print
Inga röster än

Lussekatter, paleo/lchf

Förberedelser20 minuter
Active Time17 minuter
Total tid37 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 st ägg
  • 3 msk sötning
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 1 dl kokosolja (flytande)
  • 1 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 st ägg (till pensling)
  • 24 st russin valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning pösigt.
  • Blanda ihop de andra torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt kokosoljan och kokosgrädden i äggsmeten och vispa ihop det.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop dem snabbt.
  • Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
  • Dela upp degen i 12 lika stora bitar.
  • Rulla ut varje bit till en cirka 20 cm lång orm och rulla ihop till ett S. Placera på plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck i ett russin i varje ända och pensla med ägg.i:9a
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Lussekatterna skall få en vacker färg.