Go Back
+ servings
Semmelwrap med grädde inlindad i färgglad pappersförpackning på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Luas semmelwrap

Kommer ni ihåg semmelwrapen? Den slog igenom med bullar och brak och blev ett gott alternativ till vanliga semlor. Här har du en lchf-anpassad wrap!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 9
Author: Luafilosoferar

Materials

Brödet

  • 3 st ägg
  • 4 msk Sötning
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kardemumma

Mandelmassa

  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Sukrin melis eller annan florsötning
  • 2 droppar Bittermandelessens

Övrigt

  • 3 dl Grädde

Instruktioner

Brödet

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.
  • Blanda ihop äggblandningen, grädden och det torra. Låt stå en liten stund.
  • Ta 1/2 dl smet per wrap. Klicka ut två på ett bakplåtspapper. Ta en bit plastfolie och lägg den över smeten. Tryck ut så tunt du kan. Det var enkelt med hjälp av plastfolien.
  • Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa

  • Blanda ihop ingredienserna tills du får en jämn och fin massa.

Montering

  • Lägg mandelmassa och vispad grädde på övre halvan av brödet och vik ihop. Vira en servett omkring och njut!