Go Back
+ servings
En köttgryta med strimlat kött och blandade grönsaker i en gryta.
Print
5 av 1 röst

Lövbiffsgryta med grönsaker

Denna lövbiffsgryta med grönsaker är ett recept som jag bara knåpade ihop en kväll och wow, Det blev magiskt gott! Den är dessutom mejerifri!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Lövbiff
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Rödlökar
  • 2 tsk Malen ingefära
  • 800 ml Kokosmjölk
  • 3 msk Kycklingfond
  • 4 msk Tamarisoja
  • 1 tsk Grön currypasta
  • 1,5 st Paprika
  • 300 g Wokgrönsaker
  • Salt efter smak
  • Nymalen svartpeppar efter smak.

Instruktioner

  • Strimla köttet, skiva löken och hacka vitlöken.
  • Bryn köttet i lite olja.
  • Tillsätt ingefära, lök och vitlök och låt det fräsa med en stund.
  • Slå på kokosmjölk, tamarisoja och grön currypasta. Låt allt koka upp och sedan sjuda på medelvärme i cirka 15 minuter.
  • Skär under tiden upp alla grönsaker som du vill tillsätta. I mitt fall blev det bara paprikan som jag skar upp.
  • Tillsätt paprika och wokgrönsaker i grytan och låt allt puttra 5-10 minuter till tills det att grönsakerna har mjuknat.
  • Smaka av med kryddor innan servering och toppa med lite färsk hackad koriander om du vill.
    En köttgryta med nötkött och olika grönsaker som broccoli, paprika och morötter i en gryta.