Go Back
+ servings
Fem blåbärsmuffins i rosa pappersformar staplade på en tallrik.
Print
4 av 2 röster

Lolas mejerifria blåbärsmuffins

Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 dl blåbär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.
  • Smält smöret och tillsätt grädden.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.
  • Fyll dina muffinsformar med cirka en matsked smet i botten. Lägg i en tesked blåbär och lägg på en matsked smet till. Toppa med några blåbär.
  • Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.
  • Ta ut dem och låt dem svalna.