Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
2
röster
Lolas mejerifria blåbärsmuffins
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
ägg
3
dl
mandelmjöl
1
msk
fiberhusk
2
tsk
bakpulver
100
g
smör
1
dl
kokosgrädde
3
dl
blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.
Smält smöret och tillsätt grädden.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.
Fyll dina muffinsformar med cirka en matsked smet i botten. Lägg i en tesked blåbär och lägg på en matsked smet till. Toppa med några blåbär.
Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna.