Go Back
+ servings
Glasburk med inlagd sill, lök och kryddor i en klar vätska.
Print
Inga röster än

Löksill

En klassisk löksill är något som väldigt många av oss äter vid alla våra klassiska högtider. Här hittar du ett recept på löksill som är lite nyttigare.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Sockerfri inlagd sill
  • 0,75 dl Ättiksprit
  • 2 dl Vatten
  • 0,5 dl Sötning
  • 5 st Lagerblad
  • 10 st Kryddpepparkorn
  • 2 st Nejlikor
  • 50 g Purjolök
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Gul lök

Instruktioner

  • Koka upp en lag av ättika, vatten, sötning, lagerblad, kryddpepparkorn och nejlika. Den ska bara koka upp så att sötningen löses upp.
  • Dra lagen åt sidan och låt den svalna. Har du bråttom så ställ den ute i kylan om det är vinter, annars kan du ställa kastrullen i ett kallt isbad.
  • Skiva lök och purjolök.
  • Om sillen inte är delad i bitar, så dela den i lagom stora bitar.
  • Ta nu en väl rengjord glasburk och varva sill och lök om vartannat.
  • Häll på den kalla lagen, med kryddor och allt. Se till att vätskan täcker allt innehåll.
  • Sätt på ett lock och förvara i kyl minst ett dygn innan du äter av sillen. Löksillen håller cirka en vecka i kyl.