Go Back
+ servings
Ljusa tekakor med vallmofrön, ost och skivade paprikor på en skärbräda.
Print
4 av 1 röst

Ljusa tekakor med vallmofrön

Dessa ljusa tekakorna med vallmofrön är helt perfekta lchfbröd som du kan ha till frukost eller till gott eftermiddagsfika. Toppen till en smakrik ost.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 5 ägg
  • 300 g Rivost
  • 0,5 dl Solrosmjöl
  • 1 dl Havrefiber
  • 0,5 dl Chiafrö
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 nypa salt
  • 2 msk Parmesanost
  • 1 msk Vallmofrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa upp äggen och blanda ner osten.
  • Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen.
    En blandning av riven ost, kryddor och andra ingredienser i en metallskål.
  • Forma till bollar och tryck ut till tekakor. Strö över vallmofrön och parmesan ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
    Kakor med vallmofrön och riven ost på ett bakplåtspapper.
  • Sen är det bara att njuta av en perfekt smörgås.
    En hög av nybakade kakor med vallmofrön på en tygduk.
  • Frasig yta och mjuk god insida.
    Två skivor av bröd med synliga frön och en porös struktur på en grå yta.