Ljusa tekakor med vallmofrön
Dessa ljusa tekakorna med vallmofrön är helt perfekta lchfbröd som du kan ha till frukost eller till gott eftermiddagsfika. Toppen till en smakrik ost.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: @sockerfrittsaklart
- 5 ägg
- 300 g Rivost
- 0,5 dl Solrosmjöl
- 1 dl Havrefiber
- 0,5 dl Chiafrö
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1 nypa salt
- 2 msk Parmesanost
- 1 msk Vallmofrön
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggen och blanda ner osten.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen.
Forma till bollar och tryck ut till tekakor.
Strö över vallmofrön och parmesan ost.
In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Sen är det bara att njuta av en perfekt smörgås.
Frasig yta och mjuk god insida.