Go Back
+ servings
En skål med aubergine och tomater blandat med lök och örter.
Print
Inga röster än

Ljummen auberginesallad

En enkel och riktigt god ljummen auberginesallad som passar till vilken buffé som helst! Perfekt tillbehör till grillat.
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4 portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st aubergine cirka 250-300 g
  • 2 st färsk chilifrukt Smaka först hur stark den är och anpassa mängden efter vad du själv tycker om.
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st paprika
  • 12-15 st körsbärstomater Eller 3 stora tomater
  • 4 msk sweet chilisås (valfritt)
  • 1 st vitlöksklyfta hackad/riven
  • 1 msk färsk vårlök Eller gräslök
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 st pressad lime
  • 1 msk olivolja
  • Salt Efter smak
  • Nymalen svartpeppar Efter smak
  • Doftfri kokosolja till stekning (Eller annan olja att steka i)

Instruktioner

  • Skölj auberginen och skär dom i 2-3 cm tjocka skivor.
  • Placera ut dom på hushållspapper och salta lite ovanpå. Låt ligga i cirka 20 minuter så att saltet kan dra ur lite vätska.
  • Skär under tiden upp grönsakerna och lägg dom åt sidan så länge.
  • Ta lite nytt hushållspapper och torka bort så mycket vätska du kan.
  • Värm upp en stor stekpanna och värm olja i den (det behövs rätt rejäl mängd olja).
    Lägg i auberginen och stek dom som om det vore små biffar. Stek tills det att dom har fått en vacker gyllene yta och vänd dom och stek lika länge.
  • Lägg upp den stekta auberginen på lite hushållspapper igen för att få bort överflödig olja.
  • Lägg aubergine, tomater, paprika, rödlök, vitlök, färsk chili och örterna i en bunke och vänd runt dom så att dom blandas.
  • Flytta över allt till ett serveringsfat. Ringla sweet chilisås över (om du vill använda det).
    Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över, ringla olivolja över och pressa färsk lime ovanpå allt.
  • Servera direkt!