Go Back
+ servings
En tallrik med en grön sås och tre klumpar av orange fiskrom på toppen.
Print
Inga röster än

Lisas pilgrimmare

Lisas pilgrimmare är en underbar förrätt som är superenkel att göra men som smakar sagolikt i all enkelhet. Perfekt lchf-förrätt om du tycker om skaldjur.
Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt
Yield: 4
Author: Lisalin

Materials

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 3 krukor basilika
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 3 msk smör
  • 80 g forellrom
  • salt och peppar

Instruktioner

Såsen

  • Hacka basilikan och löken.
  • Fräs schalottenlök i smör.
  • Häll i grädden och koka upp den med löken.
  • Häll i basilikan. Koka några minuter och mixa såsen. Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmusslorna

  • Smält smör i stekpanna. Pressa i vitlöks klyftan.
  • Salta och peppra musslorna. Stek dom i smöret till rätt konsistens. Låt dom rinna av lite på hushållspapper.

Servering

  • Lägg såsen som en spegel på tallrikarna och lägg på musslorna och toppa med rom ovanpå.