Go Back
+ servings
Halverad grön limefrukt med saftiga inre segment synliga.
Print
Inga röster än

Limesmör

Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g smör (normalsaltat)
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Ta ut smöret i god tid innan så att det är rumsvarmt när du skall börja.
  • Vispa smöret riktigt poröst med elvisp.
  • Blanda i de övriga ingredienserna och blanda ihop smöret.
  • Forma smöret till en rulle. Ett enkelt sätt är att lägga smöret i mitten på ett bakplåtspapper, sen viker du över pappret över smöret och pressar ut det tills det har formen av en rulle.
  • Snurra ihop ändarna på pappret och ställ i kylen.
  • När du skall använda smöret tar du fram det och skär lagom tjocka skivor av det och lägger på köttet eller fisken.