Lime- och kokoslax
Denna lime- och kokoslax är en mejerifri, god och riktigt fräsch rätt som funkar för de flesta men är helt anpassad till dig som äter lchf/keto.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 4 st Portionsbitar lax
- 2 msk Sesamolja
- 1 Gul lök
- 250 ml Kokosmjölk
- 250 ml Kokosgrädde
- 1 msk Fiskfond, koncentrerad
- 1 tsk Srirachasås
- Rivet skal från 2 stycken lime
- 1 msk Pressad lime
- 0,5 dl Hackad gräslök
Salta och peppra laxen.
Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta.
Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.
Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.
Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken.
Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.
Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.
Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.
Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.