Go Back
+ servings
Laxfiléer i en panna med gräddsås, garnerade med limeklyftor och gräslök.
Print
4 av 1 röst

Lime- och kokoslax

Denna lime- och kokoslax är en mejerifri, god och riktigt fräsch rätt som funkar för de flesta men är helt anpassad till dig som äter lchf/keto.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Portionsbitar lax
  • 2 msk Sesamolja
  • 1 Gul lök
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 250 ml Kokosgrädde
  • 1 msk Fiskfond, koncentrerad
  • 1 tsk Srirachasås
  • Rivet skal från 2 stycken lime
  • 1 msk Pressad lime
  • 0,5 dl Hackad gräslök

Instruktioner

  • Salta och peppra laxen.
  • Stek laxen i sesamoljan så den får lite yta. Ta upp den ur pannan och lägg den åt sidan så länge.
  • Hacka löken och fräs den mjuk i samma panna som du stekta laxen i.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräslöken. Koka upp och låt puttra tills det att du har en fin konsistens på såsen. Cirka 10 minuter.
  • Tillsätt den hackade gräslöken och lägg i laxen i såsen.
  • Om laxen inte är helt genomstekt, låt den sjuda i såsen några minuter med lock på.
  • Garnera med lite limeklyftor och servera med goda tillbehör.
    Laxfiléer i en panna med kokosgrädde och limeklyftor, garnerad med gräslök.