Go Back
+ servings
En gaffel med marinerade skivor av gulbeta i en glasbehållare med örter.
Print
Inga röster än

Lime, mynta och timjanmarinerad gulbeta

Marinerade gulbetor är ett enkelt och gott tillbehör som ger en härlig fräschhet till framförallt grillat. Passar bra för dig som äter normal/liberal LCHF.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g gulbeta
  • 3 msk olivolja
  • 1 st lime
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skiva gulbetorna tunt. Jag använde en mandolin och körde på 1 mm.
  • Pressa limen och blanda ner övriga ingredienser så det blir en dressing.
  • Slå dressingen över betorna och blanda runt ordentligt.
  • Låt stå kallt ett tag.