Go Back
+ servings
Semmelwrap inlindad i papper med grädde och en ros bredvid på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Lchf Semmelwrap

Ett gott lchfrecept på en semmelwrap som är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Semmelwrapen är otroligt god och ett kul alternativ.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 1
Author: Lchf Morsan

Materials

Ingredienser Wrapbröd

  • 1 st Ägg (M/L)
  • 1,5 msk Mandelmjöl
  • ¼ dl Grädde
  • 1 tsk Pofiber
  • 1 tsk Psyllium Premium / Fiberhusk
  • 0,5 msk Olivolja
  • 2 tsk Sötning
  • 1 floz Kardemumma (valfritt)

Fyllning till en semmelwrap

  • Egengjord Spritsbar/mjuk Mandelmassa
  • 1,5 dl Grädde
  • 0,5 floz Ekologisk Bourbon Vaniljpulver

Instruktioner

Gör så här

  • Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
  • Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
    Skum med små bubblor i en metallskål, sett ovanifrån.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
  • Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
    En rund degplatta av mandelmjöl på bakplåtspapper.
  • Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
    Rund och veckad bakplåtspapper på en vit yta.
  • Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
  • När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
  • När wrapen har svalnat så spritsar du/smetar du på mandelmassan på wrapbrödet liknande som på bilden. (här väljer du själv hur mycket mandelmassa du vill ha på din semmelwrap)
    En bit bröd med en dekorativ remsa av mandelmassa placerad ovanpå.
  • Vispa upp grädden och blanda i vaniljpulvret.
  • Spritsa ut grädde ovanpå mandelmassan.
    En kaka med ett lager av grädde och fyllning på en platta.
  • Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
    En wrap med grädde inuti, placerad på en träskärbräda.

Lycka Till & Hoppas det smakar!

  • En inbakad dessert med grädde, inslagen i papper och dekorerad med en ros.