Go Back
+ servings
En hög av LCHF-pasta med en ljusgul färg på en skärbräda.
Print
3 av 17 röster

LCHF-pasta

Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 125 g naturell färskost
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  • Vispa upp äggen poröst.
  • Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop ordentligt.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Vill du ha riktigt tunn pasta så tar du två plåtar.
  • Smörj in ett bakplåtspapper till med lite olja och lägg detta ovanpå smeten. Kavla ut smeten så tunt som du vill ha det.
  • Låt bakplåtspappret ligga kvar och sätt in pastan i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Ta ut pastan och låt den svalna.
  • Ta av det översta pappret och skär upp pastan i den tjocklek du vill. Ska du göra spagetti/tagliatelle så kan du rulla ihop den till en rulle och sedan skära strimlor.
  • Lägg ner pastan i såsen du skall servera till eller bara häll såsen över direkt på tallriken.