LCHF-lasagne
Lasagne om du äter lchf? Absolut! Detta är ett recept på lchf-lasagne som är toppengott och inte alls knepigt att göra. Självklart utan pasta.
Förberedelser25 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 25 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Lasagneplattor
- 4 ägg
- 125 g Färskost
- 0,5 dl Fiberhusk
Köttfärsröran
- 500 g Köttfärs
- 400 g Finkrossade tomater
- 1 Gul lök
- 4 Vitlöksklyftor
- 2 msk Oxfond (koncentrerad)
- Salt och peppar
- Smör till stekning
- Riven ost att toppa med
Ostsås
- 2 dl Smetana
- 1 dl Grädde
- 100 g Gräddost
- Salt och peppar
Lasagneplattorna
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-15 minuter.
Skär i lagom stora plattor (måtta gärna ut på en lämplig form).
Ställ åt sidan så länge.
Köttfärsröran
Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.
Montering
Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås.
Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det.
Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.