Go Back
+ servings
En skål med bitar av lakritsfudge i olika storlekar på en mönstrad tallrik.
Print
3,30 av 10 röster

LCHF-Lakritsfudge

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl Grädde
  • 1 msk Lakritspulver
  • 50 g Smör
  • 1 msk Sötning

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och ställ den på plattan och låt allt sjuda. OBS, det får inte stormkoka, för då skär det sig.
  • Låt det stå och sjuda tills det att du har en ganska så tjock och fast kräm. Det kan ta upp till 30 minuter. Det gäller att ha lite känsla och man kanske måste testa sig fram några gånger. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast.
  • Häll upp smeten i en liten fyrkantig form, typ 10x10 cm som du klätt med bakplåtspapper.
  • Ställ in i kylen över natten och låt stelna.
  • Ta ut den och skär upp i lagom stora bitar. Gör hellre lite mindre bitar. Värm gärna kniven i varmt vatten innan du skär så slipper du att det fastnar på kniven.