Go Back
Chokladsemla inlindad i vitt papper med en ros och gröna växter på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Lchf ChokladSemmelwrap

För dig som inte är spå glad i vanliga semlor och mandelmassa, så kan denna chokladsemmelwrapen vara ett grymt gott alternativ.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Author: Lchf Morsan

Materials

Wrapbröd

  • 1 st Ägg (M/L)
  • 1,5 msk Hasselnötsmjöl
  • ¼ dl Grädde
  • 1 tsk Pofiber
  • 1 tsk Psyllium Premium / Fiberhusk
  • 0,5 msk Olivolja
  • 2 tsk Sötning

Chokladkräm (som fått stå och blivit fastare i kylen)

  • Chokladkräm

Choklad Maränggrädde (räcker till 2 choklad semmelwraps)

  • 2 st Äggvitor (M/L)
  • 2 tsk Sötning
  • 1 dl Chokladsås (rinnig och sval)
  • 1,5 dl Grädde
  • 1 floz Ekologiskt Bourbon Vaniljpulver

Instruktioner

Gör ditt wrapbröd så här

  • Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
  • Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
    Skum som bildas i en metallskål med små bubblor på ytan.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
    En metallskål med en blandning av smet som har en ljus färg och bubblor på ytan.
  • Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
    En rund degbit placerad på ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
    En rund degbit placerad på bakplåtspapper på en plåt.
  • Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
  • När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.

Chokladkräm

  • Chokladkrämen gör du enligt recept via denna länk https://inleed.lchfarkivet.se/recept/chokladkram/
    En glasburk med chokladkräm placerad bredvid två färska jordgubbar på en träyta.
  • Du behöver ha låtit chokladsåsen blivit fastare i kylen innan du kan bre den på din wrap.
  • Ta en sked och rör runt i din chokladkräm tills du ser att den mjuknar till lite och blir lätt att stryka ut på ditt svala wrapbröd.
    Tunnbröd med ett lager av chokladpålägg spritt över ytan.

Choklad Maränggrädde

  • Vispa grädden tjock och blanda ner vaniljpulvret.
    Skål med vispad grädde i en metallskål på en träyta.
  • Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum. (se till att dina vispar är helt rena från grädde innan du ska vispa äggvitorna)
  • Blanda ner sötningen och vispa sedan en liten stund till.
    En skål med vispad grädde på en träyta.
  • Nu behöver du chokladsås. Så om du inte har sparat en del av chokladsåsen framme innan du stoppade in den i kylen så går det jätte bra att på svagaste värmen på spisplattan, ta chokladkräm i en kastrull och under omrörning sakta tina upp din chokladkräm så den blir mer till sås. (låt svalna innan användning)
    Skål med en mörk chokladblandning i en metallskål med en visp.
  • Blanda ner den svala (hällbara/rinnig) chokladsåsen i den uppvispade marängen.
    En skål med blandad choklad och vispad grädde med en spatula.
  • Vänd sedan ner den uppvispade grädden så att allt blandas.
    Skål med slät och krämig chokladmousse i en metallskål.
  • På med plastfolie och låt stå en stund i kylen. (ca 5 min)
  • Spritsa din choklad maränggrädde över chokladkrämen.
    Tunn pannkaka med chokladkräm och gräddliknande fyllning i en lång rad.
  • Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
    Wrap fylld med grädde inuti ett fullkornsbröd på en träskärbräda.

Lycka Till & Hoppas det smakar!

  • Inbakad chokladkräm i tortillabröd, dekorerad med en ros och en servett.