Go Back
+ servings
En ugnsbakad gratäng med en gyllenbrun yta och dill på toppen, serverad i en vit form.
Print
Inga röster än

Laxlåda

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 4
Author: Roxie

Materials

  • 6 st ägg
  • 200 g bearnaisesås
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl färsk dill (hackad)
  • 1 dl lök strimlad
  • 1 st morot (skivad)
  • 300 g laxfilé (portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver

Instruktioner

  • Strimla löken och skiva moroten och fräs i rikligt med smör
  • Skär laxen i kuber 2x2 cm
  • Lägg lax och lökfräs i en smord form
  • Vispa samman ägg, bea, ost, dill och kryddor
  • Häll detta över laxen
  • Ställ in i ugnen 200 grader i ca 30 min
  • Servera gärna en krispig sallad till