Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.
Fyllningen
Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.
Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.
Blanda ihop ägg, grädde, dill, riven ost och den avsvalnade spenaten i en bunke.och vispa om det lite. Salta och peppra. Om du har i kallrökt lax behöver du inte fullt så mycket salt då den är salt i sig.
Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.
Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.