Go Back
+ servings
En gratäng med en krämig sås och ost, bakad i en glasform.
Print
Inga röster än

Lax med fetaost täcke

En lätt och snabb lax rätt.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4 portioner
Author: Lena Strandh

Materials

  • 4 st Portionsbitar lax
  • Ca. 3 dl Crème fraiche
  • 100 g fetaost Eller mer om du vill.
  • Citronpeppar Efter smak.
  • Rosépeppar krossade Efter smak.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj en ugnsform, inte för stor.
  • Lägg i laxbitarna, krydda med citronpeppar.
  • Smula sönder fetaosten i en bunke, häll över crème fraiche, ha i krossad rosepeppar.
  • Bred fetaoströran över laxbitarna.
  • Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter tills det att laxen är klar.

Anteckning

Gott med broccoli till!