Go Back
+ servings
En ugnsform med falukorvsgratäng som innehåller grönsaker och ost.
Print
5 av 5 röster

Lasses falukorvsgratäng

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Gratänger, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g falukorv
  • 280 g bacon
  • 100 g purjolök
  • 1 st paprika
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 150 g riven Västerbottensost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Färsk oregano

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tärna falukorven.
  • Strimla baconet.
  • Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
  • Bryn falukorven i fettet från baconet.
  • Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.
  • Stek lök och paprika tills det är mjukt i stekpanna med smör och blanda det med korv och bacon. Lägg över i en ugnsform.
  • Häll i grädden. Salta och peppra. Strö över oregano och toppa med riven ost.
  • Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 20-30 minuter.