Go Back
Tre smörgåsar med skivor av ost och gurka på en blå tallrik.
Print
3,77 av 26 röster

Lari's lchfbröd

Ett lchfbröd som varken innehåller mandel, fiberhusk eller bakpulver. Lite kolhydrater men otroligt gott! Äter du lchf/keto, då måste du prova det här brödet.
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Äggvita
  • 2 msk Färskost
  • 200 g Ost
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Äppelcidervinäger
  • 1,2 dl Pofiber
  • 2 msk Xantangummi
  • 0,5 msk Bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • Brödkryddor om du vill

Du behöver

  • Stavmixer
  • Elvisp
  • Avlång brödform
  • Bakplåtspapper
  • Rivjärn

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 185 grader.
  • Börja med att riva osten på grova sidan.
  • Blanda osten med äggvita, färskost, olivolja och vinäger. Mixa ihop med stavmixer till en jämn smet.
  • Blanda ihop pofiber, xantangummi, bikarbonat och salt i en skål. Vill du ha brödkryddor så tillsätter du även det.
  • Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Ställ åt sidan så länge.
  • Vispa snabbt ner mjölblandningen i äggvispet. Det kommer att tjockna riktigt snabbt, så var snabb och effektiv när du vispar ner det. Det behövs inte mer än max 15 sekunder, sen är det klart.
  • Fördela smeten/degen i brödformen och platta ut den jämnt. Strö lite sesamfrön över och ställ in i mitten av ugnen.
  • Släng in en halv deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan. Grädda i cirka 60 minuter.
  • När det gått 60 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet eftergräddas i cirka 10 minuter till.
  • Ta ut brödet och lyft ur det ur brödformen och låt svalna på ett galler. Sen är det bara att skiva upp, rosta och njuta.