Go Back
+ servings
Tre chokladpraliner i silver- och guldfärgade aluminiumformar på en glasskiva.
Print
3,40 av 5 röster

Lakritstryfflar

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 20
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Lakritspulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.
  • Koka upp grädden.
  • Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.
  • Tillsätt lakritspulver och salt. Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.
  • Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.
  • Ställ i kylen och låt de sätta sig.