Go Back
+ servings
Skivad grillad köttbit med tydliga grillränder på en skärbräda av trä.
Print
4,26 av 31 röster

Lågtempad helstekt kotlettrad

En lågtempad helstekt kotlettrad eller fläskytterfilé är otroligt saftigt och gott. Ett perfekt sätt att tillaga en bit fläskkött tycker jag.
Förberedelser10 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött
Kök: Skandinnaviskt
Keyword: helstekt kött, söndagsmiddag
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Stektermometer

Materials

  • 1 kg Benfri kotlett
  • Ingefära, malen
  • Örtsalt
  • Vitlökspulver
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Ta fram köttet i god tid, så det inte är kylskåpskallt.
  • Sätt ugnen på 90 grader.
  • Skär fettsidan på köttet, så att du får ett vackert rutnät. Du ska bara skära precis genom det vita, och vi tar absolut inte bort fettet, för det tillför massor av smak! Krydda runt hela köttbiten med alla kryddor.
    Kryddad fläskköttbit med rutmönster skuren på ytan i en glasform.
  • Bryn nu köttet snabbt runt om i en varm panna i lite smör. Den ska bara få en vacker färg.
  • Ställ in köttet i ugnen och sätt en stektermometer i mitten av biten. Låt den nu stå tills den kommer upp till 72 grader i kärntemperatur.
  • Ta ut den och låt den stå och vila i 10-15 minuter innan du skär upp den, annars så kommer vätskan rinna ut och du får ett torrt kött.
    Grillad köttbit med tydliga grillränder i en ugnsform.