Go Back
+ servings
En stekpanna med kyckling, broccoli och paprika i en sås, ångande och med sesamfrön.
Print
4 av 1 röst

Kycklingwok

En enkel och snabblagad kycklingwok med härliga smaker och en sås gjord av en egen hemlagad woksås. Middag på cirka en kvart.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 450 g Kycklingfilé
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 1 msk Sesamolja
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk Riven färsk ingefära
  • 1 st Lök
  • 1 st Broccolihuvud
  • 1 st Paprika

Till såsen

  • 3 dl Woksås
  • 1 tsk Sesamolja
  • 2 msk Chilisås

Instruktioner

  • Blanda ihop ingredienserna till såsen, dvs hemlagad woksås, sesamolja och chilisås. Ställ åt sidan så länge.
  • Skär upp grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg i en bunke tills vidare.
  • Skär upp kycklingen i bitar.
  • Vänd dom lite snabb i kokosmjöl.
  • Häll lite olja i din wokpanna och bryn kycklingen lite snabbt så att den får färg. Den ska nästan vara helt genomstekt.
  • Häll över kycklingen i en skål tills vidare.
  • Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och fräs den lite snabbt.
  • Tillsätt grönsakerna i wokpannan och fräs dessa tills dom är nästan mjuka.
  • Blanda ner kycklingen och sedan såsen.
  • Låt det hela puttra några minuter tills det att kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat lite. Vill du ha nudlar i så tillsätter du dom under tiden.
  • Ta upp och servera med lite rostade sesamfrön och kanske lite skuren vårlök på toppen.